+32 (0) 472/94.99.71 info@kitesurf.be

VEELGESTELDE VRAGEN

Vind je jouw vraag niet op deze pagina? Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Hoe laat starten de lessen?

De kitesurflessen starten normaal tussen 9u30 en 18u. Hoe laat uw les doorgaat hangt doorgaans af van de weersomstandigheden. Belangrijk is dat u minimum 15 minuten op voorhand aanwezig bent zodat we tijdig kunnen starten! Het opgegeven startuur is het moment waarop uw les aanvangt. Niet het moment waarop u zich gaat omkleden (sommige mensen doen hier 10 minuten over, andere een half uur).

Kan ik na 5 lessen kitesurfen?

Gemiddeld heb je 5 lessen nodig voor je downwind heen en weer kunt varen. Na deze lessen ben je zelfstandig en kan je zelf oefenen mits je iemand hebt die je bijstaat. Ideaal is met 2 starten zodat je na de lessen samen kan oefenen.

Wat moet ik meebrengen naar mijn les?

Wij zorgen voor al het kitesurf materiaal, het enige wat u hoeft mee te nemen is zwemkleding, handdoek, zonnebril en zonnecrème.

Wanneer wordt de les afgezegd?

Wanneer de wind te zacht (minder dan 11 knopen) of te hard waait (meer dan 25 knopen) worden de kitesurf lessen afgelast.

Ook kan het zijn dat de windrichting niet goed is.

Is kitesurfen moeilijk?
Leren kitesurfen is gemakkelijker dan ooit tevoren. Er wordt ruim 25 jaar kitesurfles gegeven en kitesurfuitrusting wordt steeds beter, veiliger en gebruiksvriendelijker. Ook de kitesurfles trainingstechnieken en -uitrusting hebben een vlucht genomen.
Kan ik kitesurfen zelf leren?
Kitesurfen oefen je niet zelf maar dat leer je met behulp van kitesurfles. Kitesurfles is een waardevolle en zeg maar gerust noodzakelijke investering. Je hebt er veel plezier van als je later met je eigen kitesurfuitrusting het water op gaat.
Hoeveel wind heb je nodig om te kitesurfen?
De ideale wind voor een beginner is tussen 11 – 23 knopen (windkracht 4 – 6), niet te hard en niet te zacht. 
Wat is kitesurfen?

Kitesurfen is een watersport waarbij de kitesurfer op een speciaal daarvoor ontwikkeld kiteboard (kitesurf plank) staat en zich voort laat trekken door een kite (speciaal voor kitesurfen ontwikkelde vlieger). Kitesurfen is de meest gangbare naam voor de sport. Met kitesurfer wordt ook kiter of kiteboarder bedoeld. Dit zijn de andere gangbare namen voor beoefenaars van kitesurfen.

Hoeveel kites heb je nodig? 1 of meer?

Begin met 1 goede beginnerskite is ons advies! Op zich klinkt het logisch. Zoals we stelden is een fijne windkracht om te beginnen met kitesurfen (oefenen en kitesurfen) tussen 11 – 23 knopen (windkracht 4 – 5). De wind is dan vaak het meest stabiel en het water nog redelijk rustig. Eén kite in combinatie met een twintip kiteboard is dan een prima combinatie. Daarnaast bespaart het in de kosten.

Is het makkelijker als ik kan windsurfen, surfen, snowboarden?

Als wind(surfer), snowboarder, … weet je al je evenwicht te bewaren op een plank maar met een kite vliegeren is nog steeds iets wat je gewoon moet worden.

Eens je geleerd hebt hoe je met een kite “vliegt” en je door de eerste lessen bent, zal je snel vooruitgang boeken!

Heb ik veel spieren nodig?

Het merendeel van de energie die opgewekt wordt door de kite, wordt beheerst door je harnas en niet door je armen. Daarenboven heeft de kite de neiging je op je board te tillen waardoor je niet zeer fit hoeft te zijn om te oefenen. Toch is een goede gezondheid van essentieel belang. 

Vanaf welke leeftijd kan ik leren kitesurfen?

Leeftijd is minder van belang, bij kitesurfen gaat het eerder om het gewicht. We streven naar een minimumgewicht van 30kg en + 8 jaar. Heb je een zoon of dochter die staat te springen om te leren kitesurfen? Bel ons even op om kennis te maken en eventueel een eerste testles in te plannen.

Is kitesurfen gevaarlijk
Kitesurfen is zo gevaarlijk als je het zelf maakt. Als je weeromstandigheden en kitesurfuitrusting kiest dat past bij jouw vaardigheidsniveau, is het niet gevaarlijk. Dat kitesurfen potentieel ook een gevaarlijke en extreme sport is, is ons ook duidelijk. Bij hardere wind en een wildere zee kitesurfen kan ontzettend cool zijn. Echter, de risico’s kunnen dan ook snel toenemen.
Wat heb je nodig om te kitesurfen?
Om te kitesurfen heb je kite (vlieger), kitebar (stuurstok met lijnen en toebehoren), pomp, kiteboard, trapeze, neopreen wetsuit en eventueel neopreen schoentjes nodig.