Tutorials: Stap 1 (initiatie)

1. HET WINDVENSTER

Tijdens de eerste les leer je met een kite vliegen en ervaar je de verschillende windzones. In dit filmpje krijg je een duidelijke uitleg over hoe het windvenster precies in elkaar zit.

2. ALLES OVER DE TRAINERKITE

De eerste les starten we steeds met een trainerkite. Dit is een kleine ‘vlieger’ waarmee we je het sturen aanleren. Dit filmpje is handig om eens te bekijken voor je komt. Nadien is deze film van weinig nut.

2. HET VEILIGHEIDSSYSTEEM

Halverwege de initiatieles leggen we het veiligheidssysteem uit die op elke opblaasbare kite aanwezig is. In dit filmpje wordt nog eens grondig uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat!

3. EEN OPBLAASBARE KITE OPTUIGEN

Nadat we gezien hebben hoe het veiligheidssysteem werkt gaan we over tot de ‘setup’ van een opblaasbare kite. Hieronder wordt uitgelegd hoe je deze dient op te tuigen, hoe je de knopen maakt, enzovoort …

Tutorials: Stap 2 - Bodydrag

1. UPWIND BODYDRAG

Tijdens de bodydrag les leren we je eerst downwind bodydraggen om tot slot het upwind bodydraggen onder de knie te krijgen. In deze film staat alles nog eens netjes uitgelegd (hoogte kite / lichaamspositie).

2. KITE OPLATEN

De kans is groot dat je tijdens deze les je kite per ongeluk laat ‘crashen’. In het volgende filmpje wordt uitgelegd hoe je deze het makkelijkst kan ‘launchen/oplaten’.

Tutorials: Stap 3/4 - Boardles

1. WATERSTART

Eenmaal we het bodydraggen onder de knie hebben is het tijd voor het echte werk … De waterstart. In dit filmpje leggen we uit hoe de ideale waterstart eruit ziet. Aan jou om de theorie in de praktijk om te zetten.

3. UPWIND VAREN

Het uiteindelijk doel van kitesurfen is heen en weer varen zonder hoogte te verliezen (= eindigen waar je gestart bent). Het is een kunst om de perfecte lichaamshouding aan te houden om zo upwind te varen. In dit filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe je hoogte kan winnen (opkruisen).

2. KRACHT VAN DE KITE INSTELLEN

De kracht van een kite kan je makkelijk bijsturen via een trimsysteem aan de bar. Het is belangrijk dat je zelf de kracht kan aanpassen zodat je in geval van toenemende of vallende wind veilig verder kan kitesurfen.

4. TRANSITIE

Eenmaal je heen en weer kan varen is het de bedoeling om van richting te veranderen zonder dat je lichaam wegzakt in het water. Hoe je dit doet zie je hier.

Online school - Kitesurf school