CONTACT INFORMATIE
Surf and Fly
De Wandelaar 5 Knokke-Heist
+32(0)470/01.48.69
9:00 - 22:00

Surf and Fly kitesurfschool

Bent u geboeid door surfen, zon, zee en strand, dan ben je bij Surf and Fly aan het juiste adres!

Onze kitesurfschool - Lessenprogramma (alle waterlessen zijn semi-privé!)

Surf and Fly biedt je een flexibel opleidingsprogramma aan, zodat er altijd wel een cursus is die bij jou past. Een complete cursus bestaat uit 4 lessen die elk +- 3 uur in beslag nemen. Indien je reeds ervaring hebt en 1 van de 4 lessen wenst te volgen kan je deze steeds apart boeken.

Tevens ontvang je na het volgen van de 4 lessen een IKO kitesurf licentie die wereldwijd aanvaard wordt en je niveau aantoont.

Hieronder vindt u meer uitleg over de verschillende lessen uit ons 4 stappen programma. Deze lessen zijn tevens afzonderlijk te boeken indien u bijvoorbeeld in het buitenland reeds ervaring opgedaan hebt.

Gewoon een keer proberen en lekker op het strand bezig zijn! De introductie les laat je proeven waar het bij kitesurfen om draait. In de eerste stap leer je de basis van het vliegeren op het strand, theorie over wind, weer en hoe je een kite optuigt.

De introductieles begint helemaal bij het begin en hier is dus absoluut geen ervaring voor vereist. In 3 uur leer je veilig de beginselen van het kitesurfen.

 1. Tijdsduur: 3 uur (*les kan langer/korter zijn afhankelijk van het aantal deelnemers)
 2. Prijs: € 60,- p.p.
  Inclusief: Al het benodigde kitesurf-materiaal
 3. Wat neem je mee:
  Zonnebril + aangepaste kledij (warme pull/windstopper bij fris weer)
 4. Inhoud les:
  Korte uitleg over weer/water/veiligheid
  Basis kite setup
  Kite controle op het land

Tijd om het water op te gaan! Na het oplaten van de kite start je met body dragging en maak je kennis met de kracht van een tube kite.

 1. Tijdsduur: 2,5 uur
 2. Prijs: € 150,- p.p. (semi-privé / 2 personen per groep)
  Inclusief: Al het benodigde kitesurf-materiaal
 3. Wat neem je mee: Zwemkledij + handdoek
 4. Inhoud les:
  Kite controle in het water
  Herstarten van de kite in het water
  Upwind bodydrag
   …

In deze stap verbeter je verder je kitecontrole bij het vliegeren. Na een simulatie van de waterstart op het strand ben je klaar om het water op te gaan. Mogelijk moet je het een aantal keer proberen maar voor je het weet sta je recht op het board!

 1. Tijdsduur: 2,5 uur
 2. Prijs: € 150,- p.p. (semi-privé / 2 personen per groep)
  Inclusief: Al het benodigde kitesurf-materiaal
 3. Wat neem je mee: Zwemkledij + handdoek
 4. Inhoud les:
  Board controle in het water
  Zelfstandig je board aandoen
  Waterstart, vaartechnieken

Nu is het tijd om aan je boardskills te werken. Iedereen is links- of rechtsvoetig en heeft dus moeite om beide kanten op te varen. In deze les verfijnen we je techniek.

 1. Tijdsduur: 2,5 uur
 2. Prijs: € 150,- p.p. (semi-privé / 2 personen per groep)
  Inclusief: Al het benodigde kitesurf-materiaal
 3. Wat neem je mee: Zwemkledij + handdoek
 4. Inhoud les:
  Zelfstandig je board aandoen
  Waterstart, vaartechnieken

Nieuw in 2020

Kitesurfen via real time audio response!

Als enige kitesurfschool in België bieden wij zeer effectieve groeps- en privelessen aan via audio coaching. Je krijgt hierbij kitesurfles door middel van een bluetooth headset zodat je constante feedback krijgt van je kitesurf leraar!

Door de wind en de afstand tussen jezelf en de leraar is het vaak onmogelijk om elkaar te horen. Deze audio headset is de perfecte manier om te communiceren met je instructeur op een veilige afstand. Geen stress dus wanneer je in zee licht te dobberen en niet weet wat te doen! Je leer op deze manier véél sneller en efficiënter kitesurfen!

* Wens je hiervan gebruik te maken, laat het ons dan even weten bij de inschrijving zodat we eentje aan de kant voor je houden!

Online leerplatform

Eenmaal je over een account beschikt kan je bij Surf and Fly toegang krijgen tot ons online leerplatform.
Dit stelt je in staat om je reeds goed voor te bereiden indien je dit wenst.  Of mocht je na de les nog eens iets willen herbekijken kan je dit online terugvinden. We begrijpen dat je soms overladen wordt door informatie en het niet altijd makkelijk is om alles te verwerken en te onthouden. Het is dan super handig om alles nog eens na te kijken voor je volgende les.

Heb je nog vragen of is er iets niet duidelijk, bel of mail ons en binnen de 24u krijg je antwoord!

We zijn hierin uniek in Europa en streven ernaar om tot het uiterste te gaan voor onze leerlingen!

Het online leerplatform is GRATIS voor al onze leerlingen. Mocht je toegang willen voor je eerste les kan je mits betaling van 60€ meteen toegang krijgen tot dit platform! Dit bedrag wordt dan afgetrokken van je eerstvolgende les.

Waarom kitesurfles volgen bij Kitesurf.be?

Gerenomeerde marktleider

Marktleider met meer dan 18 jaar ervaring in het geven van kitesurfles in België/Nederland met een tevredenheidsscore van maar liefst 86%!

Center

Surf and Fly is een IKO center waarbij we de hoogste standaard hanteren. Al onze instructeurs zijn IKO gecertificeerd wat betekent dat ze professioneel en internationaal opgeleid zijn tot kitesurfinstructeur!

Elke dag lessen

Waait het? Dan kan jij het water op, want wij zijn zeven dagen per week geopend! Zelfs tijdens de avond les volgen is geen probleem!

Ervaren instructeurs

Stuk voor stuk toppers die niets anders willen dan jou ook helemaal “hooked” maken aan het kitesurfen! Allemaal gecertificeerd, allemaal 100% kitesurfers met zout bloed!
Image Not Found On Media Library

Maximaal 2 personen

Wij drukken geen prijzen met grote lesgroepen. Wij hebben 1 doel: jou zo goed mogelijk leren kitesurfen! En dat lukt niet als jij staat te wachten.

Bepaal zelf jouw planning

Via ons boekingssysteem kan je zelf eenvoudig jouw lessen inplannen tot één dag van te voren. Dus alleen kiten wanneer het jou uitkomt!

Les via radio communicatie

Alsof de instructeur op je schouder meevaart! In alle lessen de beste instructies altijd op het juiste moment. Extreem snel leren!

Verhuurcenter

Heb je het niveau bereikt om zelfstandig het water op te gaan? Dan laten we je niet aan je lot over. Als een van de enige kitesurfscholen hebben we een verhuur service!
Surf and Fly - Groepslessen - Kitesurf school - Knokke / Duinbergen