Surf and Fly kitesurfschool

Bent u geboeid door surfen, zon, zee en strand, dan ben je bij Surf and Fly aan het juiste adres!

Geen wachtlijsten! Boek vandaag online en start morgen!

Beste locatie om te leren kitesurfen aan de Belgische kust ⭐⭐⭐⭐⭐

Door de aanwezigheid van de haven van Zeebrugge bevinden we ons op een unieke locatie met weinig golven en stroming!

In België is zuidwestenwind overheersend (85%) en deze windrichting brengt aardig wat golven en stroming met zich mee. Hierdoor is het op andere locaties een stuk moeilijker om het kitesurfen onder de knie te krijgen. Aarzel dus niet, maak het jezelf een stuk makkelijker en start jou avontuur samen met ons in Duinbergen (Knokke-Heist).

Onze kitesurfschool - Lessenprogramma (alle waterlessen zijn semi-privé!)

Surf and Fly biedt je een flexibel opleidingsprogramma aan, zodat er altijd wel een cursus is die bij jou past. Een complete cursus bestaat uit 4 à 5 (Gold) lessen die elk 2 uur in beslag nemen. Indien je reeds ervaring hebt en 1 van de 5 lessen wenst te volgen kan je deze steeds apart boeken.

Tevens ontvang je na het volgen van de 5 lessen een IKO kitesurf licentie die wereldwijd aanvaard wordt en je niveau aantoont.

4 Daagse cursus vanaf 499€!

Hieronder vindt u meer uitleg over de verschillende lessen uit ons 5 stappen programma. Deze lessen zijn tevens afzonderlijk te boeken indien u bijvoorbeeld in het buitenland reeds ervaring opgedaan hebt. Al het nodige materiaal is inbegrepen in de prijs en wordt door ons voorzien.

Stap 1 - Discovery - 80€
Kitesurf stap 1 initiatie
Gewoon een keer proberen en lekker op het strand bezig zijn! De introductieles laat je proeven waar het bij kitesurfen om draait. In de eerste stap leer je de basis van het vliegeren op het strand theorie over wind weer en hoe je een kite optuigt.
Tijdsduur: 3 uur
Wat neem je mee: Zonnebril + aangepaste kledij (warme pull/windstopper bij fris weer)
Inhoud les:
Korte uitleg over weer/water/veiligheid
Basis kite setup
Kite controle op het land
Les boeken
Stap 2 - Bodydrag - 150€
Kitesurf les bodydrag step 2
Tijd om het water op te gaan! Na het oplaten van de kite start je met body dragging en maak je kennis met de kracht van een tube kite.
Tijdsduur: 2 uur
Wat neem je mee: Zwemkledij + handdoek

Inhoud les:
Kite controle in het water
Herstarten van de kite in het water
Upwind bodydrag
Les boeken
Stap 3 - Waterstart - 150€
Kitesurf les stap 3 - varen
In deze stap verbeter je verder je kitecontrole.
Na een simulatie van de waterstart op het strand ben je klaar om het water op te gaan. Mogelijk moet je het een aantal keer proberen maar voor je het weet sta je recht op het board!
Tijdsduur: 2 uur
Wat neem je mee: Zwemkledij + handdoek

Inhoud les:
Board controle in het water
Zelfstandig je board aandoen
Waterstart

Les boeken
Stap 4 - First rides - 150€
Kitesurf les stap 4
Nu is het tijd om aan je boardskills te werken. Iedereen is links- of rechtsvoetig en heeft dus moeite om beide kanten op te varen. In deze les verfijnen we je techniek.


Tijdsduur: 2 uur
Wat neem je mee: Zwemkledij + handdoek

Inhoud les:
Zelfstandig je board aandoen
Waterstart, vaartechnieken


Les boeken
Stap 5 - Riding - 150€
Kitesurf les stap 5
In deze les werken wie verder aan je board- en kiteskills. Had je in de voorafgaande lessen nog een struikelpunt? Dan focussen we hier in deze les op en proberen dit weg te werken


Tijdsduur: 2 uur
Wat neem je mee: Zwemkledij + handdoek

Inhoud les:
Verfijnen van je techniekLes boeken

Nieuw in 2022

Kitesurfen via real time audio response!

Als enige kitesurfschool in België bieden wij zeer effectieve groeps- en privelessen aan via audio coaching. Je krijgt hierbij kitesurfles door middel van een bluetooth headset zodat je constante feedback krijgt van je kitesurf leraar!

Door de wind en de afstand tussen jezelf en de leraar is het vaak onmogelijk om elkaar te horen. Deze audio headset is de perfecte manier om te communiceren met je instructeur op een veilige afstand. Geen stress dus wanneer je in zee licht te dobberen en niet weet wat te doen! Je leer op deze manier véél sneller en efficiënter kitesurfen!

* Wens je hiervan gebruik te maken, laat het ons dan even weten bij de inschrijving zodat we eentje aan de kant voor je houden!

Online leerplatform

Eenmaal je over een account beschikt kan je bij Surf and Fly toegang krijgen tot ons online leerplatform.
Dit stelt je in staat om je reeds goed voor te bereiden indien je dit wenst.  Of mocht je na de les nog eens iets willen herbekijken kan je dit online terugvinden. We begrijpen dat je soms overladen wordt door informatie en het niet altijd makkelijk is om alles te verwerken en te onthouden. Het is dan super handig om alles nog eens na te kijken voor je volgende les.

Heb je nog vragen of is er iets niet duidelijk, bel of mail ons en binnen de 24u krijg je antwoord!

We zijn hierin uniek in Europa en streven ernaar om tot het uiterste te gaan voor onze leerlingen!

Het online leerplatform is GRATIS voor al onze leerlingen na reservatie.

Waarom kitesurfles volgen bij Kitesurf.be?

Gerenomeerde marktleider

Marktleider met meer dan 18 jaar ervaring in het geven van kitesurfles in België/Nederland met een tevredenheidsscore van maar liefst 86%!

Center

Surf and Fly is een IKO center waarbij we de hoogste standaard hanteren. Al onze instructeurs zijn IKO gecertificeerd wat betekent dat ze professioneel en internationaal opgeleid zijn tot kitesurfinstructeur!

Elke dag lessen

Waait het? Dan kan jij het water op, want wij zijn zeven dagen per week geopend! Zelfs tijdens de avond les volgen is geen probleem!

Ervaren instructeurs

Stuk voor stuk toppers die niets anders willen dan jou ook helemaal “hooked” maken aan het kitesurfen! Allemaal gecertificeerd, allemaal 100% kitesurfers met zout bloed!
Image Not Found On Media Library

Maximaal 2 personen

Wij drukken geen prijzen met grote lesgroepen. Wij hebben 1 doel: jou zo goed mogelijk leren kitesurfen! En dat lukt niet als jij staat te wachten.

Bepaal zelf jouw planning

Via ons boekingssysteem kan je zelf eenvoudig jouw lessen inplannen tot één dag van te voren. Dus alleen kiten wanneer het jou uitkomt!

Les via radio communicatie

Alsof de instructeur op je schouder meevaart! In alle lessen de beste instructies altijd op het juiste moment. Extreem snel leren!

Verhuurcenter

Heb je het niveau bereikt om zelfstandig het water op te gaan? Dan laten we je niet aan je lot over. Als een van de enige kitesurfscholen hebben we een verhuur service!
Surf and Fly - Groepslessen - Kitesurf school