CONTACT INFORMATIE
Surf and Fly
De Wandelaar 5 Knokke-Heist
+32(0)470/01.48.69
9:00 - 22:00

Surf and Fly kitesurfschool

Bent u geboeid door surfen, zon, zee en strand, dan ben je bij Surf and Fly aan het juiste adres!

Ons seizoen start vanaf de paasvakantie (BE) t.e.m. de herfstvakantie (BE).

Gemiddeld heb je 4 lessen nodig voor je downwind heen en weer kunt varen. Na deze lessen ben je zelfstandig en kan je zelf oefenen mits je iemand hebt die je bijstaat. Ideaal is met 2 starten zodat je na de lessen samen kan oefenen.

Wij zorgen voor al het kitesurf materiaal, het enige wat u hoeft mee te nemen is zwemkleding, handdoek, zonnebril en zonnecrème.

De kitesurflessen starten normaal tussen 9u30 en 18u. Hoe laat uw les doorgaat hangt doorgaans af van de weersomstandigheden. Belangrijk is dat u minimum 15 minuten op voorhand aanwezig bent zodat we tijdig kunnen starten! Het opgegeven startuur is het moment waarop uw les aanvangt. Niet het moment waarop u zich gaat omkleden (sommige mensen doen hier 10 minuten over, sommige een half uur).

De kitesurfstage van 4 stappen kan u volgen over minimum 2, maximum 4 dagen. We raden u aan om stap 1 en 2 op dezelfde dag te volgen en stap 3 en 4 op 2 verschillende dagen zodat u niet oververmoeid geraakt.

Nee, je hoeft niet sterk te zijn om te kitesurfen. De kracht van de kite komt namelijk op je trapeze (harnas) terecht. Hierdoor helpt je lichaamsgewicht mee om de kite te controleren. Op je armen komt geen kracht.

Wanneer de wind te zacht (minder dan 12 knopen) of te hard waait (meer dan 25 knopen) worden de kitesurf lessen afgelast.

Ook kan het zijn dat de windrichting niet goed is. Indien mogelijk geven we dan les op verplaatsing bij onze Noorderburen waar het eventueel wel mogelijk is.

Surf and Fly - FAQ - Kitesurf school - Knokke / Duinbergen